Новини

Президентът Росен Плевнелиев вече е решил какви да назначи в служебното правителство

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че служебното правителство ще бъде излъчено на време, предаде Дарик. Според държавния глава правителството ще отразява по един обективен начин задачите, които има да се решават в държавата към този момент. „Гарантирам, че служебното правителство ще бъде излъчено навреме и ще отразява по един обективен начин задачите, които има да се решават в държавата към този момент”, каза президентът.

В Пловдив Плевнелиев заяви, че служебният кабинет ще има здрави основи и няма да бъде съвкупност от личности. Сред приоритетите са отваряне на еврофондовете. „Имаме нужда да се обърнем към Европейската комисия да вдигнем нивото на доверие към България, да отпушим замразените еврофондове по две оперативни програми и да ускорим в последните месеци европейските фондове. Служебното правителство би могло да има възможността да преговаря с Брюксел и дори да финализира споразумението за партньорство с Европейската комисия 2014-2020 г.”, допълни държавният глава.

Той ще се обърне към нацията със задачите на служебното правителство в началото на август. Това ще стане, ако партиите спазят своите обещания до 5 август и има възможност, след конституционно предвидените срокове, да се разпусне парламента и да се състави служебно правителство.

„Хората, които ще излъча, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват и готови да постигнат прогрес за нацията по приоритетите на служебното правителство”, заяви още Плевнелиев. Той изтъкна, че имаме нужда от промени на подхода в енергетиката и дългосрочното планиране по някои сектори, които не търпят отлагане.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.