Новини

Проф. Михаил Константинов: До 250 000 купени гласа ще има на вота

Не може да сменим в момента закона и да поискаме въвеждането на образователен ценз за кандидат-кметовете, защото това ще наруши европейските правила. Това каза пред bTV математикът проф. Михаил Константинов. По думите му само в България не се дават кратки биографии на кандидатите в сайтовете на партиите.

„Човек със седем присъди е тежък рецидивист. В САЩ, която е демократична държава, вкарват в затвора хора след 3-тата присъда без значение какво престъпление е извършил той“, каза той на въпрос за български кандидат-политици, издигнати въпреки многобройните присъди срещу себе си.

Михаил Константинов коментира и темата за машинното гласуване. „Машинното гласуване не е пред провал. В момента конкурентни фирми предлагат машини за 3000 лева наем, които ще бъдат използвани само за един вот. Съгласно ли е българското общество да плаща наем за такава машина, която ще се предостави само за едни избори. Нашите машини струват 1200 лева“, категоричен е професорът.

„Естествено, че ще има купуване на гласове тази година. До 250 000 купени гласа ще има на вота. Това са местни избори и тази цифра е много страшна. Победител ще е най-голямата партия в България. БСП и ДПС ще се борят за второто място“, заключи той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.