Прогнози

Проф. Михаил Константинов: ГЕРБ ще спечели 7-8 от кметовете в 10-те най-големи общини и 35% от общинските съветници

ГЕРБ ще спечели 7-8 от кметовете в 10-те най-големи общини и 35% от общинските съветници. ДПС също ще си вземе своето. А БСП от големите градове може да не вземе нищо. Това прогнозира в интервю за „24 часа” математикът проф. Михаил Константинов. Той не пожела пълна победа на ГЕРБ, защото тоталната победа била вредна. „Просто хората се самозабравят”, заяви Константинов.

Според него купеният вот на местните избори ще е 10%. „Струва ми се нереалистично 30 и нагоре процента да стигне. Е, не са толкова циганите в България, извинявайте!”, каза проф. Константинов.

Попитан как ще се разпредели циганският вот, той заяви, че „който плаща повече пари, получава повече цигански вот”. „Правени са изследвания и оттам знам – вземат се някакви секции в циганските махали. Ако преди 5 г. там са гласували за партия Х, на следващите избори там гласуват за партия Y, на още по-следващите – за партия Z. Различни хора си плащат и си пазаруват от тях гласове.”

По думите му на местните избори ще гласуват между 2,5 млн. и 3 млн. души.

Проф. Константинов не изключи следващата есен да се проведат избори 2 в 1. „Всичко е възможно. По света могат да настанат такива турбуленции, че нашите избори ще изглеждат последна грижа”, каза в заключение математикът.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.