БСП

Проф. Петър – Емил Митев: Удивително е, че БСП Лява България има толкова подходяща кандидатура за кмет на Люлин

„Удивително е, че БСП Лява България има толкова подходяща кандидатура за кмет на Люлин. Впечатлен съм от представените проектите за Люлин на проф. Булев.“ – това заяви проф. Петър – Емил Митев на срещата на кандидатите на БСП Лява България: Калоян Паргов – водач на листата за общински съветници, арх. Тодор Булев – кандидат за кмет на Люлин и кандидати за общински съветници с дейци на културата и науката в Люлин и допълни: „Проф. Михаил Мирчев е бил мой студент, след това сме работили заедно.

Изцяло споделям тази философия, залегнала в програмата на БСП – да се акцентира върху крайните квартали на София. Пожелавам им успех!“

Дългогодишният директор на Музея за история на София Елинка Бояджиева сподели: „Благодарна съм на Калоян Паргов, че ме подкрепи при издаването на книгата ми за ген. Владимир Вазов „Войнът – кмет“. Ще кажа и многократно ще повторя: Вярвам на този млад човек. Вярвам на Калоян Паргов!“ .

Четвъртият по големина град в България – Люлин, с население колкото голям областен град, до ден днешен няма нито спортна зала, нито културен дом, нито парк. Това е голям проблем, защото този град в града няма елементарна културна инфраструктура – възмущават се жителите на мегакомплекса. „Когато в началото на миналия век, хората са създавали нови квартали на София, първото, което са изграждали са били църквата и читалището. Как през последните 25 години не се намери възможност да се изгради едно истинско читалище в Люлин, което да бъде център на културния живот?“ – попита Елинка Бояджиева.

На събитието присъства и отец Ангел от люлинската църква „Св. Климент Охридски“. Той припомни, че преди 22 години основите на храма са положение със съдействието и личното участие на проф. Тодор Булев, за което му благодари още веднъж.

Хората от Люлин биха искали да се проведе пряк дебат между арх. Тодор Булев и досегашния кмет, който е кандидат на ГЕРБ, за да могат да се запознаят с вижданията им за развитието на Люлин и да направят информиран избор на 25 октомври. От екипа на проф. Булев отговориха, че такава покана е отправена към кандидата на ГЕРБ, но отговор няма.

От ансамбъл „Люлин“ поздравиха кандидатите на БСП Лява България и си пожелаха следващия кмет на Люлин да откликне на призива им за помощ и подкрепа за създаването на база, в който да могат да репетират. Не на последно място бяха поставени и въпросите за уличната инфраструктура, която е в окаяно състояние, както и проблема с трамвайните мотриси по линия № 8, които са недостъпни за възрастните хора и за майките с колички.  

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.