България без цензура

Рада Коджабашева, ББЦ: Икономиката и енергетиката – в отделни министерства

Една от стратегическите цели на „България без цензура“ е икономиката и енергетиката да са в отделни министерства. Министерство на икономиката, енергетиката и туризма трябва да бъде разделено, за да е ефективно за малкия и среден бизнес. Тази позиция застъпи зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева на среща с предприемачи в Пловдив. „Наш приоритет е да изградим аналитични структури, в които да се направи моментна снимка на състоянието на икономиката в страната. Без да направим анализ на сегашното състояние, няма как да решим къде да бъдем след 20 години“, категорична е тя.

Коджабашева заяви, че партията няма да прави кабинетни политики, а ще търси решения заедно с бизнеса. „Хората в България трябва да бъдат питани и да бъдат чути. Много от идеите на бизнеса не стигат до администрацията и обратно, дори и при разработването на европейските проекти“, каза икономическият експерт в партията. Тя посочи, че трябва да се наблегне на публично-частните партньорства като начин за подпомагане на бизнеса в ситуация на криза.

„В наше лице, като най-голямата извънпарламентарна партия и трета на предстоящите евроизбори, вие имате стратегически партньор. Наясно сме, че една социална държава, каквато искаме ние, без бизнеса няма как да се развива“, обърна се към предприемачите и зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. Ние никога не сме били в управлението на държавата, не сме излъгали никого и имаме ангажимента да изпълним, каквото обещаем, добави той.

Предприемачите в Пловдив обвиниха кмета Иван Тотев, че целенасочено убива бизнеса в града. „Всичките ни проблеми идват от враждебната политика на Тотев. Аз и още трима хотелиери сме вложили над 10 млн. евро в Стария град, а насреща получаваме антагонизъм. Целта е туристите да се насочват към хотелите на семейството на пловдивския градоначалник“, оплака се по време на срещата с ръководството на ББЦ Емил Тиберов – хотелиер и ресторантьор. Той посочи като пример за пресата на Тотев спрямо бизнеса абсурдната му заповед за ограничаване достъпа на туристи в Стария град. Откакто е поставена незаконната бариера на входа, приходите от хотелиерство и бизнеса са спаднали с 80%, посочи Тиберов. Той посочи, че хотелиерите имат своите предложения за поощряване на бизнеса, но досега никой не иска да ги чуе. „Затова ние търсим говорител застъпник за нашите проблеми и идеи, и се надяваме да го намерим в лицето на „България без цензура“, заяви хотелиерът. Неформалната среща бе организирана от лидера на ББЦ в Пловдив и член на икономическата експертна група на партията Хайк Гарабедян. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.