Реформаторски блок

Радан Кънев даде интервю за австрийската национална агенция, съпартийците му го пуснаха през Google Translate

От пресцентъра на Реформаторския блок се изложиха яко. Днес оттам разпратиха до медиите интервю с лидера на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев, дадено пред австрийската национална агенция, в което е отговорил на актуални въпроси. Освен в оригинал, медиите получиха и превод на изказването на Кънев, очевидно направено с Google Translate.

След като от пресцентъра на Реформаторския блок се допитали до софтуер за превода на интервюто на Радан Кънев, така и не става ясно какво е казал през австрийската национална агенция. В началото на прессъобщението той е представен като „съпредседател на буржоата „Реформа блок“, младшият партньор на Българската ГЕРБ“, съобщава Дарик.

Следва коментар на Кънев по повод бежанската вълна: „За него, предложението на Комисията на Европейския съюз да разпространявате 120,000 бежанци по квоти между страните от ЕС, единственият възможен начин“. Въпреки това, почти 40-годишният политик признава, имат „стария ЕС“ разкрие малко „федерална състрадание“ и страните, останали в източната част на Европейския съюз за справяне с проблемите на външните граници на ЕС до голяма степен сама. „Това е объркан общественото мнение на Изток“, пише в прессъобщението на блока. „Много се чувствах в периферията на ЕС от „закоравял Централна Европа“ изоставена, би трябвало да е казал Кънев според превода. „От друга страна, също би било по-установена, членки на ЕС използват кризата, за да се отвори дори и очите, и да признаят, че Европа не може да бъде „клуб за богати тишината“, който се отдаде на илюзии като „критериите от Маастрихт“, е част от коментара на лидера на ДСБ.

От прессъобщението с превода на интервюто става ясно, че Кънев е настоял да се вземат мерки „в противен случай, ние потъне в националистическа и белязана от паника хаос“.

Час и половина след разпространяването на злополучното прессъобщение, от централата изпратиха ново- този път се извиняват и обясняват, че тестът е „автоматично генериран“ и „не е достатъчно коректен, за да бъде използван за публикации“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.