Реформаторски блок

Радан Кънев коментира разкритията за присъдата на кандидат-кмета на Варна от Реформаторския блок Чавдар Трифонов

Напънала се планината и родила мишка. Така се опита Радан Кънев да замаже поредното петно върху ревера на Реформаторския блок. И вместо да обясни защо партията му е издигнала Чавдар Трифонов за кмет на Варна, след като сам е знаел за присъдата му за шофиране в нетрезво състояние, се оплете в невероятна теория на конспирацията.

„Разбира се, че знаех за този факт. Реабилитацията по тази присъда е настъпила през 2010 година. Атаката е грозна и глупава, и който я е започнал ще загуби, а Чавдар ще спечели. Това е като партийната книжка на Софиянски, двадесет години по-късно“, коментира Кънев пред bTV. Само че при аферата с партийната книжка на Софиянски няма присъда.

Той допълни, че преди 8 години Трифонов е направил грешка, но е постъпил достойно, не е платил подкуп, както правят 90% от хората, за да се отърве и си е понесъл последствията. Според него атаката е типичен черен PR, защото седмица преди изборите се вади стара случка, срещу кандидата, който качва най-много проценти във Варна и е сигурен участник на балотажа. Истината, която Радан Кънев знае много добре, е че не става дума за черен PR, а за факти скрити от РБ. И не от медиите, а скрити от избирателите, които са агитирани да гласуват за човек с присъда зад гърба си, при това за шофиране на пияна глава – тема, която е особено болна в последните 2-3 години. 

Кънев отиде още по-далеч, като коментира и реакцията на премиера във Фейсбук. За пореден път реформаторът нагло и безочливо премести проблемите от болната на здравата глава, и определи коментара на Бойко Борисов за скандала с Чавдар Трифонов като опит да се замаже гафа на Цветанов, който коментирайки надълго и нашироко случая на своя пресконференция, се бил включил в черния PR.

„Политик, авторитетен, тежък, не може да приглася на черен PR. Той се простреля в крака, това ще рефлектира на кандидата на ГЕРБ за Варна Портних, който не се появява и се надява Борисов и Цветанов да му спечелят изборите“, каза съпредседателят на реформаторите. После вместо да обясни защо замазва петното в досието на своя кандидат, се впусна в дълго обясние на кавичките и речта на премиера.

От партията не искат да коментират скандала, мълчат и не вдигат телефоните вече втори ден на опитите на журналисти да се свържат с тях. Крият се, а часовникът цъка за техния ден на Страшния съд – 25 октомври. Ех, Алеко, къде е Бай Ганьо да ги види реформаторите как правят избори. Те и него удариха в земята.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.