Реформаторски блок

Радан Кънев недоволен от избори на 5 октомври

Паниката с банките тръгна от ДАНС, прокуратурата и Антон Кутев. Това е много по-различно нещо от това какво някои хора са написали във Фейсбук. Това заяви говорителят на Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев в предаването „Лице в лице“ по bTV. От Костинброд насам прокуратурата повече говори какво прави, отколкото реално нещо прави, смята той. Кънев изтъкна, че в консултациите при президента в неделя, на които беше постигнат консенсус датата на изборите да е 5 октомври, Реформаторският блок не е участвал.

„Ако Реформаторският блок присъстваше, датата 5 октомври нямаше да бъде предмет на консенсус“, категоричен беше той. Реформаторите твърдо са за по-ранна дата.

„На голям религиозен празник да се правят избори е абсолютно несъстоятелно. Вие представяте ли си някой на нас да ни каже, че на Великден ще са изборите?“, попита Кънев. Все пак той каза, че „ние не сме хората, които ще счупят този консенсус“, но подчерта, че в позицията си партията му е била съвсем сама.

Относно твърдението на Николай Бареков, че бил „скастрил“ реформаторите на консултативния съвет при президента, Кънев обясни: „Бареков участва конструктивно в разговора. И след това излиза и прави шоу. Вътре нямаше шоу“.

Според него реформаторите са били единствената формация, заела категорична позиция относно банковата система. Той каза, че останалите политици се „чудят как да спечелят евтина популярност от кризисна ситуация“.

Кънев смята, че успокоението по отношение на банките е дошло от самите хора. Средният български гражданин с влогове от по 3-5 хил. лв. е спасил положението, подобно на самоорганизацията, която възникна след наводнението във Варна.

Покажи още

1 коментар

  1. А вие кои бяхте, че проявявате толкова претенции и капризи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.