Реформаторски блок

Радан Кънев за заимствания клип: Това е паралел, който изобщо не крием

Ден след като Реформаторският блок пусна първия си предизборен клип от кампанията за предстоящите евроизбори, в социалните мрежи се появиха упреци, че той е почти дословно заимстван от клип за кампанията на американския президент Барак Обама. Оригиналът от 2008 г. е режисиран от Стивън Спилбърг, а в него участват Леонардо ди Каприо, Дженифър Анистън, Дъстин Хофман, Форест Уитакър. И в българския клип, както в американския, призивът е разочарованите от вота все пак да гласуват.

Кампанията на Реформаторския блок е озаглавена „Направи своя избор“, включва известни актьори и музиканти, а режисьор на клипа е Димитър Коцев-Шошо.

„Това е паралел, който изобщо не крием. Много се изненадах, че имаше такива реакции“, коментира пред „Дневник“ лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Същественото в клипа е неговият смисъл, т.е., призивът да се участва в гласуването, за да се намали значението на контролирания вот, да имаме право да питаме „кой“, след като вече сме упражнили правото си на глас“, каза още Кънев. И добави: „Нямаме претенцията да е артистично оригинален. В политиката това не е важно. Политиката, надявам се, все още не е театър.“

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.