Реформаторски блок

Реформаторите канят Сергей Станишев, Лютви Местан и Михаил Миков

Лидерите на Реформаторския блок изпратиха писма за срещи със своите опоненти. Покана е отправена към председателя на БСП – Сергей Станишев, председателя на ДПС – Лютви Местан и председателя на Народното събрание – Михаил Миков. Темата на евентуалното виждане е „във връзка с кризата между България и ЕС, изискваща от страната ни извънредни решения. Реформаторският блок е силно обезпокоен от засилващите се процеси на отклоняване на България от нейния Европейски път и тласкането й в посока към Евразийския съюз“, пишат реформаторите.

„Ситуацията в Украйна става взривоопасна, а с това нарастват и рисковете за националната ни сигурност. Всичко това води до вътрешнополитическа нестабилност, задълбочава икономическа криза и обрича българския народ на бедност“, категорични са Реформаторите.

В тази връзка партиите в Реформаторския блок настояват за „провеждане на предсрочни парламентарни избори, чиято дата да бъде договорена преди изборите за Европейски парламент“. На евентуална среща със Станишев, Местан и Миков опозиционните партии в колицията ще настояват и за ясна позиция по проекта „Южен поток“ и кризата в енергетиката.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.