Новини

Ренета Инджова: Президентът трябва да покаже характер, а не да угодничи на партиите

Президентът в момента трябва да покаже характер, а не да угодничи на партиите. Той трябва да посочи лицето, което да бъде служебен премиер. Президентът ще бъде отговорен за всичко, което ще се случва. Той има два варианта – или прави добро и показва характера, или се пуска по плоскостта на политическото съглашателство и така ще угоди на политическите партии. Ако направи това, после ще дойде големия крах. Това обяви Ренета Инджова пред Нова телевизия.

„Сега не е време да се разсъждава, а на ход са институциите. Трябват действия, за да се спаси страната. Какво направих аз като служебен премиер. Събрах паспортите на предишните депутати. Имаше опасност да се правят нередни за държавата неща. Наддаванията свършиха и страната има нужда от управители на властта, а не от консуматори на властта”, обяви Инджова.

Тя добави, че и днес има съзнанието, че е отговаряла за служебен кабинет, който е извел страната от тежката ситуация.

Ренета Инджова смята, че Орешарсик е заложник на незнайно кой… „Той може да получи тендовагенит от подписване на договори, които като се отворят после, следващият няма да иска да ги изпълнява. Това го казва той, а неприятното е, че обществото го приема”, обясни Инджова.

„Аз призовавам трима души да напуснат страната. И тримата са почетните председатели на партии – Доган, Костов и Симеон. Ако те се махнат от страната, това ще е важно за сигурността на гражданите и за провеждането на честни избори. Трябва да стане така, че президентът да носи отговорността за провеждането на изборите. Време е не да се разсъждава, а институции са на ход, за да спасят страната”, каза още Инджова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.