Новини

Роми в Лом искат по 100 лева на глас

Евроизбори 2014: Дванадесет дни преди изборите ромите са в очакване на оферти за гласовете си, пише „Преса”. Най- скъпо се оценяват в Лом, където правят опит да вдигнат мизата до 100 лева. Само по- заможните роми се кълнат, че ще дадат гласа си безплатно. Засега всички получавали кебапче, балони, знаменца и тениски. В Плевенско наддаването тръгва от 30 лева на глас, но едва ли ще надхвърли 50 лева.

Залогът този път е толкова голям, че очакванията са мизата на отделни места да стигне дори 300 лева. Има и други реакции- в „Столипиново” се заканиха да не гласуват. За сметка на това във квартал „Филиповци” в София са вдигнали двойно исканията си в сравнение с предходните избори.

Млада ромка твърди, че преди са им давали по 10-15 лева на глас, но сумата вече не била достатъчна. Затова сега тя иска двойно – 30 лева с мотива, че има деца да храни. Засега обаче липсвали оферти, никой още не бил тръгнал да обещава пари.

Според Енчо Ангелов, който твърди, че е бивш кмет на квартала, около 20- ти май се очаква да пристигнат емисарите на партиите, с които да се преговаря. „ Предишният път дойдоха десетина дни по-рано. И от Бойко Борисов, и от Станишев, даже и от Волен Сидеров”, казва той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.