България без цензура

Росен Петров: Има една партия и тя се казва България

За мен винаги е имало една партия и тя се е казвала България. Това заяви зам.-председателят на България без цензура Росен Петров по време на учредяването на Клуб „Патриотично действие“. В него се обединиха няколко патриотични формации, имащи за цел да се борят с демографската, икономическата и образователната катастрофи. Макар да съм зам.-председател на политическа сила, в клуба съм в качеството си на гражданин и офицер, каза Петров.

Задачите на сдружението са много ясни, подчерта още Росен Петров. Основните политики, които са залегнали в идейната платформа на Клуб „Патриотично действие“ са патриотизмът, човешкият капитал, социалното пазарно стопанство, редът и законността.

Отстояване на националните интереси, консолидиране на усилията на организации и хора – единомишленици за спиране на разпада и запазване на българската идентичност, така формулира причината за създаването на новия клуб Красимир Каракачанов, председател на ВМРО. Според него в последните години има тенденции на разпад на държавността, липса на образование, на здравеопазване и на политика за преодоляване на редица проблеми.

Членовете на клуба ще работят за това да има различни инициативи, с които да се опитат да променят мисленето на т.н. елити в държавата и в крайна сметка да се преодолее липсата на идентичност. Председател ще се избира на ротационен принцип, а през първите 6 месеца мястото ще заема проф. Петър Иванов, за координатор бе избран Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО.

Клубът не е направен самоцелно, той е предизвикан от драматичните и трагични обстоятелства в обществото като демографската катастрофа, престъпността и корупцията, с които през последните 25 години България е достигнала дъното. Това бяха първите думи на председателя проф. Петър Иванов, който цитира и потресаващи данни и цифри. Но ние и сега не знаем какви са стратегиите в различни политики, а през последните 25 години правителствата превърнаха България в „шампиони“ на Европа като най-бедната, най-болната, най-корумпираната държава с изчезващо население, продължи той. Затова всички тези партии, на които се дължат отчайващите резултати в следствие на тяхното управление, нямат право да участват във властта и управлението на България.

Според проф. Иванов се забелязва и едно опасно профанизиране на патриотичната идея, тя се представя като спречквания между формации и се употребява от лидери с не добро здраве. Зад прокламираните ценности на патриотизма стоят децата, снахите и гардовете на членове от някогашното Политбюро, а те нямат намерение да излизат от властта, добави още проф. Иванов. Той каза, че първото, което планира да свърши Клуб „Патриотично действие“, е да работи по национална доктрина, за да се знае накъде отива България.

Доц. д-р Йордан Величков допълни, че според изследванията, преди 100 години българският етнос е бил над 7 млн., Сърбия и Гърция са наброявали малко над 3 млн. души. Сега България е над 4 млн., а другите две държави – над 10 милиона души. Кой доведе страната ни до това състояние и кой е виновен за тоталния срив през последните години – зададе риторичен въпрос доц. Величков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.