АБВ

Ростислав Павлов, кандидат-кмет на АБВ: Силистра има дадености, които трябва да се използват за развитие на туризма

„Регионът на Силистра има богата природа и културно наследство. Тези дадености трябва да се използват за развитие на туризма, което може да стане без много инвестиции, чрез мобилизиране на административния потенциал на общината“. Това заяви в ефира на БНТ кандидатът на АБВ за кмет на Силистра Ростислав Павлов.

„Като един от приоритетите в нашата предизборна програма сме заложили създаването на „Туристически информационен център“, който да подпомогне развитието на този бранш на местно ниво, като популяризира нашето богато културно-историческо наследство и природни дестинации“, посочи той.

Като друг основен приоритет в платформата си Павлов посочи развитието на общината чрез използването на икономическите възможности, които дава друг регионален ресурс – река Дунав. „Нашият град е един от малкото, които са разположени на река Дунав и сякаш е обърнат, образно казано, с гръб към реката. Т.е., ние не използваме ефективно потенциала на тази река. В тази посока може да се работи много, особено с проекти реализирани чрез средства от европейските фондове“.

Ростислав Павлов заяви категоричното си намерение да работи и в посока на привличането на инвеститори. Според него това може да стане чрез гъвкава данъчна политика. „Имаме възможност да бъдат привлечени такива инвеститори, предимно в хранително вкусовата и преработвателната промишленост. Всички знаят, че нашият регион е земеделски, продукцията е при нас, а на практика се изнася за преработка в други региони на страната. Такива инвестиции биха били от полза, както за общото развитие на икономката на страната, така и за преодоляване на един от основните проблеми, които хората поставят на нашите срещи, а именно безработицата и обезлюдяването на региона“, заяви той.

„Участвам в надпреварата за кметския пост, защото считам, че аз и кандидатите за общински съветници на АБВ в региона познаваме проблемите на Силистра и имаме идеи и потенциал да работим за тяхното преодоляване. Можем и ще осигурим така необходимото на града управление в диалог и консенсус“, посочи в заключение Павлов.

В община Силистра кандидатите на ПП АБВ за кмет и общински съветници са с номер 6 в бюлетината.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.