БСП

Румен Овчаров: Не мисля, че АБВ ще влезе в ЕП

В Европарламента ще влязат със сигурност три партии. Не мисля, че АБВ ще успеят да влязат. Познавам и Първанов, и Калфин, и Румен Петков. Но не смятам, че ще успеят да се преборят, поне на този етап. Това каза в „Тази неделя“ по bTV Румен Овчаров. „Никога не съм ги наричал предатели. Чисто принципно, не смятам, че изключването на някого от една политическа сила, е знак за мощ“, допълни той.

„Когато говорим за конкретни цели в определена политическа конюнктура, очевидно е, че тази обща стратегическа цел намира реализация в по-малки цели. Управлението на Бойко Борисов бе не просто грешка, а отклонение от нормалното. Затова тази грешка трябва да бъде поправена“, каза Овчаров.

Бившият енергиен министър заяви, че въвеждането на ЕРП-тата не е един от най-сериозните проблеми в енергетиката. „В тази сфера се трупат проблеми по две основни причини. Първата е прекратеният проект „Белене“. И понеже държавата абдикира от проблема, дълговете, натрупаните дефицити трябва да ги плащаме ние, гражданите. Вторият е зелената енергия, която генерира ежегодни дефицити около 600 милиона“, заяви Овчаров.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.