АБВ

Румен Петков заръча на Плевнелиев оставка след тайната среща с шеф на ЕВН

Редно е държавният глава Росен Плевнелиев сам да помисли за оставката си, след като си позволи да се срещне с шефа на ЕВН във Виена. В този смисъл не се учудвам, че се заговори за импийчмънт на президента. Това обяви Румен Петков пред Нова телевизия. „В момент, в който темата за ЕРП-тата е гореща, да си позволиш разговор, макар и не публичен, с шефа на ЕВН, е нещо, което си заслужава да се замисли дали да не се оттегли. Ако с шефа на ЕВН се би видял енергийният министър, бих го разбрал. Държавният глава е друго”, обясни Петков.

Относно определянето на квотите за ЦИК от страна на държавния глава, който с издаването на указа си изпревари решението на парламента, Петков каза, че проблемът е сериозен. „Квотите в ЦИК имат два нюанса. Първото е неадекватното решене на президента за разпределението квотите. Той ощети ДПС и това е факт. Другото е срещата на Местан и Борисов. С кафето в Кърджали те казаха, че са сериозните хора и когато има проблем, те са в състояние да го решат. Виждат се и го решават. Също така казват, че БСП и „Атака” не им трябват. Това е лошо за БСП и Сергей Станишев. Борисов сяда с Местан и решават проблем. Къде е БСП? БСП е поставена в ъгъла”, добави бившият депутат.

Попитан за изборите в Богданов дол, където няколко партии поздравиха новия кмет Петър Теофилов, Петков каза, че разликата е една: „Той дойде преди изборите в офиса на Георги Първанов в НДК, а след това другите партии отиват при него. Съществено е, нали..”

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.