БСП

Сергей Станишев, БСП: Дунав мост 2 ще дава приходи от над 1 млн. лева

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев посети новоизграденото съоръжение Дунав мост 2 „Нова Европа”. Той премина през моста до общия КПП на България и Румъния, след което засади топола в подножието на моста с идеята цялото пространство да бъде засадено с дървета. „Днес, на Лазаровден човек си пожелава нещо, което иска да се сбъдне и засажда дърво. Поверието е, че на днешния празник всичко посадено расте бързо”, каза Станишев и пожела икономиката на региона да расте по-бързо от тополата.

Станишев допълни, че едно от нещата, които се правят допълнително е, че строителната площадка на изпълнителите на моста сега се прехвърля към Министерство на земеделието и храните. „Министър Греков пое ангажимент да внесе предложението тук да се изгражда селскостопанска борса. Това е много важно и тя ще бъде свързана пряко с моста и с един много сериозен пазар на север от реката при нашите съседи. Крайова е един от големите градове в Румъния и тази борса има своя икономически смисъл и ще създава работа, което най-много вълнува хората”, обясни лидерът на социалистите.

„Аз правих първата копка през 2007 година на моста, през 2009 си спомням, че правехме инспекция на строителството, защото тогава бяха най-трудните части на изграждането на този толкова важен обект, правеха се основите, а те трябва да бъдат здрави, устойчиви и се радвам да видя този мост толкова дългоочакван”, каза още лидерът на социалистите. Той допълни, че съоръжението е от изключителна важност, защото дава приходи от над 1 млн. лева на месец и съживява икономиката на Видин и региона.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.