БСП

Сергей Станишев хвали Мая Манолова, извоювала пари за Кюстендилско

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев взе участие в събора на село Овчарци, където бе посрещнат от местните с кръшни хора. Той заяви пред тях, че във всяка една община живеят български граждани с равни права за работа, условия на живот и доходи, но трябва да се свърши огромна работа и на практика това да е така и хората да заживеят по-спокойно и предсказуемо. Соцлидерът подчерта, че вече 11 месеца управляващите го правят въпреки всички трудности, които е трябвало да се преодолеят.

„За този период успяхме да подкрепим и възрастните хора и майките с малки деца. За всеки човек, на който реално се помогне в социалната сфера или за всеки човек, който намери работа, всичко това има значение, защото за левицата и за социалистите в центъра на вниманието са именно надеждите и борбите на всеки един българин”, категоричен бе той. Станишев подчерта, че най-важно е да се върне надеждата на хората, независимо дали живеят в столицата, в общински център или село, защото всички сме българи.

Той обясни, че благодарение на Мая Манолова са били извоювани много средства за общината и за областта като цяло. „Това е ясен жест и стремеж да се помогне за премахването на разликата в различния стандарт на живот в различните региони”, каза още Станишев.

По-късно председателят на левицата посети църквата „Свети Йоан Богослов”, за която левицата е отпуснала 10 хил. лв. за почистване на фреските и възстановяване на частите на иконостасите.

Местният свещеник благодари от името на цялото село, че в тези трудни времена парите са били дадени за съхраняване на уникалния храм. Станишев констатира, че стенописите са уникални и запали свещ за здраве.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.