БСП

Сергей Станишев: Изборите не са за сваляне на правителството!

„Искам да кажа на многото говорители, които се появиха тази вечер – всички с едни или други политически сметки – да не бързат да говорят от името на българските граждани и народа. Тези, които мислят, че изборите са насочени към свалянето на правителството, правят грешка.“ Това каза председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на пресконференция в НДК. „Тепърва предстоят да се видят и резултатите от ЕС, като цяло, но трябва да се каже, че на избори ЕНП ще претърпи загуба. Има много тревожни явления в ЕС”, каза още Станишев.

„Убеден съм, че европейските социалисти в ЕП ще работят за много по-ясна промяна в ЕС, тя е наложителна. В България стана ясно, че партиите, които водиха кампания като за национални избори постигат по-добри резултати. За нашите избиратели е трудно да бъдат мотивирани за европейски избори. Това сме го преживявали два пъти. Не успяхме да събудим нашите хора“, каза още Станишев.

„Тези избори бяха трудни. В последните няколко седмици направихме срещи действително с няколко хиляди граждани на България. Защото това, което се случи на мен, на всеки един от участниците в листата, беше един неповторим опит и огромно емоционално преживяване. Няма да забравя едно момиче с увреждания, която зависи в огромна степен от отношенията на държавата. Това, че количката й е се разваля, е от гигантски личен проблем за нея и нейните родители. Това се случи в Сандански.
На всички хора се опитахме без популизъм да кажем какво се случва в Европа, в България и какво най-искрено желаем, правим в тази трудна среда след последните избори.

Избирателната активност беше твърде ниска. Ако имаше наказателен вот, наказателната активност щеше да е като на национални избори. Резултатите, които постигнахме, са незадоволителни и разочароващи за БСП. Искам да поздравя ГЕРБ и всички партии, които спечелиха достатъчно доверие, за да имат свои представители в Европейския парламент.

Този, който е тръгнал да погребва БСП за пореден път ще се излъже. Правили са го неведнъж и мнозина. Много от тези, които са го правили, вече са в политическото небитие“, коментира още лидерът на БСП.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.