БСП

Сергей Станишев: Мнозинството не иска Борисов, Цветанов и Дянков

Искаме да върнем надеждата на хората, че могат да бъдат защитени. В предизборната кампания ще заложим на няколко неща – първо, хората трябва да знаят кой какво предлага и какво иска да направи. Ние искаме справедлива България и социална Европа. До последните месеци нито България е справедлива, нито Европа е социална. Оттам идва и голямото разочарование. Това каза пред журналисти председателят на БСП Сергей Станишев след регистрацията в ЦИК на Коалиция за България за евроизборите през май.

”Искаме да върнем надеждата на хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени. Това правим с решенията на правителството, с антимонополното законодателство на парламента по отношение на банки, търговски вериги и т.н. Защитаваме хората и чрез социалната ни политика, за да усещат българите, че държавата има смисъл и че тя служи на тях. Същото важи и за Европа. Разочарованието от ЕС днес е заради това, че Европа изключително се отдалечи от проблемите на гражданите. Това е дясна Европа – Европа на големите корпорации, големите интереси, Европа, която не е равнопоставена, в която на малките държави и на новите членки им дават указания и много често не се чуват техните аргументи. Искаме и ще променим това в ЕС. Гаранцията за това са социалистите”, обяви Станишев. 

Той добави, че ПЕС е единствената партия досега, която е представила ясна платформа в 10 точки – какво ще постигнем в Европа за България. 

„Най-големият залог е за българските граждани. Ние сме инструмент на няколко неща – да не допуснем връщането към предишните 4 години – безобразие, беззаконие, рекет, неплащане на социални задължения на държавата. Убеден съм, че мнозинството българи не искат Борисов, Цветнов и Дянков да се върнат и да правят същите безобразия. Европейските избори имат своето национално натоварване, те вече са натоварени с очакване дали ГЕРБ ще се върнат на власт, или не. Залогът е България да бъде третирана справедливо в ЕС и социалистите можем да го осигурим. Третото е и ЕС, и България да бъдат много по-социални, от което хората имат толкова много нужда”, каза още Станишев.

„И аз, и хората от нашата листа не спираме да пътуваме и да се срещаме с хората. Ние винаги сме правили кампания лице в лице с разговор с хората, чувайки ги и споделяйки с тях какво можем да дадем и направим. Имаме изключително силна листа от личности със свои позиции – и граждански, и политически. Листа, в която партийното и гражданското са добре съчетани. Листа с хора, представители на интелекта и духа на България, и хора с политически опит. Аз съм много доволен от листата, която предлагаме”, завърши той.

Покажи още

1 коментар

  1. Смешници, вие нямате кампания бе! Вашата кампания е да топите и плюете другите, барем по-малко хора да гласуват за тях! Вие по никакъв начин не можете да привлечете нови хора да гласуват за вас бе! просто нямате какво да им предложите … изпята песен сте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.