БСП

Сергей Станишев надникна в обувките на италианските карабинери

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев посети дупнишкото предприятия за обувки „Еврошуз”. Там се създават обувките на италианските карабинери. Лидерът на Левицата разгледа производствените цехове, заедно с управителката на фирмата Галина Караджова и директора Людмила Владимирова. Те обясниха на Станишев, че предприятието работи само на ишлеме за Италия. След като е получило висока стандартизация по европейските изисквания, освен спортни и официални обувки „Еврошуз” обува и италианските карабинери.

Това е едно от малкото предприятия, в които се търсят още работници. „Тук работят 450 души и ни трябват поне още 100”, каза началникът на производствената линия и допълни, че все по-трудно се намират квалифицирани кадри на пазара на труда.

Станишев бе информиран, че средната работна заплата в предприятието е над 650 лв. „Стигат ни”, категорични бяха работещите там и се похвалиха, че си имат даже 2 синдиката. Работещите показаха заготовките за изработката на обувките и бяха категорични, че всяка част и детайл се следи под строг контрол, докато след сглобяването се превърна в обувка.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.