БСП

Сергей Станишев: Няма да правя политика по кафенетата

Няма да се срещам с политици по кафенетата и не това е начинът да се прави политика. Не мисля, че сериозен разговор може да се води на такива места. БСП е готова за диалог със всеки, може да се проведат срещи и извън парламента, но те трябва да са институционални. Открит съм за диалог със всеки опонент. Другото, да правиш политика по кафенетата, е несериозно. Това коментира в Пловдив лидерът на столетницата Сергей Станишев по повод прословутото кафе, което пиха в Кърджали Бойко Борисов и Лютви Местан.

Станишев обяви началото на кампания посветена 6 май – Деня на армията и 9 май – Денят на Европа и на победата на фашизма. В навечерието на двете дати ще започне възстановяване на паметници и облагородяване на района около тях, посветени на български воини на Съветската армия. Нагласата на местните структури на БСП преди европейските избори е много добра, партията е мотивирана, нахъсана за силна и открита кампания, защото разбираме значението на тези избори – както за промяната в Европа – една нова и социална Европа, така и за България, която трябва да бъде достоен и равноправен партньор в ЕС. Има висока мотивация за активна кампания. БСП е голяма партия, тежка машина, която бавно се задвижва, но процесът вече е тръгнал, посочи червеният лидер. 

Целта ни е да не допуснем на европейските избори реваншистки сили да надделеят и да може правителството да свърши работата си, която е започнало. Имаше интерес към антимонополния пакет, който БСП предложи и отстоява и това законодателство е в парламента и с е приема. И законите за кредитните институции, и закона за защита на конкуренцията и положението на търговските вериги, и редица други законодателните инициативи на БСП, които са в ход и ще ги реализираме. целта е хората да се чувстват защитени, коментира Станишев.

Той отказа да коментира социологическото проучване, което даваше едва 12 процента на БСП. Станишев припомни случаите с няколкото агенции, които преди националните избори даваха на ГЕРБ сериозна преднина, но не се оказа, че дават неверни проучвания. 

Не съм имал време до момента да поздравя за рождения му ден Ахмед Доган, но до края на деня ще го поздравя. Това е сериозен юбилей, той е политик, който аз изключително уважавам, той почетен председател на ДПС, която е партия подкрепяща управлението, каза още червеният водач. Градският и областен лидер на Пловдив Георги Гергов обяви, че Пловдив и региона са готови за избори.

Войната срещу БСП се води от началото на месец юли, от първия ден на това правителство, каза още Станишев. По думите му, ГЕРБ и Бойко Борисов имат една единствена мисъл в главата си – как да свалят правителството и да се върнат на власт. Председателят на БСП добави, че тази война от страна на опозицията се води с всички средства. 

Той даде пример с Комисията в парламента, която се занимава със случая Бисер Миланов. Предлагат се пари за сваляне на правителството, за финансиране на протести, за нахлуване н парламента, посочи Станишев. Според него, това е превратаджийство, защото ГЕРБ не може да съществува извън властта.

Сергей Станишев каза още, че той ще направи всичко необходимо, като лидер на партията и водач на листата за европарламент, за максимален резултат на тези избори. Има още какво да даде и ще го прави все по-активно на територията на цялата страна. 

Кристина ИВАНОВА

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.