БСП

Сергей Станишев официално поведе листата за евровота

Приемам моето водачество като доверие и осъзнаване на значението на тези избори. Социалистите трябва да даваме своя принос, а моето водачество показва отношението ми и ангажиментите към приноса. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като стана ясно, че той ще води листата на БСП за евровота.

Той бе издигнат на пленум на БСП днес Следват Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Ангелова-Лаверн, Светлина Йолчева, Евгени Кирилов, Александър Симов, Андрей Пантев, Ия Петкова-Гурбалова, Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова, Катя Колева, Момчил Неков, Николай Джагаров, Николай Тишев.

„Приемам доверието, което получих за моето водачество, като подкрепа за осъзнаване на значението на тези избори”, заяви Станишев. „Аз съм много доволен от състава на хората, които са в листата. Заставаме зад една политика – на европейските, българските социалисти за промяна в Европа, за промяна в България. В листата има ясни и категорични представители, лица на БСП, които са се доказали със своите последователни позиции, затова има много представители на гражданското общество. Много съм доволен, че има много жени”, посочи той.

„Поканих Борисов като лидер да проведем политически дебат, да чуят хората какви идеи имаме, какво ще правим за България в Европа, как ще го правим”, допълни Станишев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.