БСП

Сергей Станишев: От 1989 г. не са отделяни толкова средства за Враца

Избори 2014: Организацията на БСП във Враца е силна и идвам тук със самочувствието на лидер на партия, която изпълнява своите ангажименти. От 1989 г. не са били отделяни толкова публични средства за област Враца и още повече за общината. Това заяви на пресконференция във Враца лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Той припомни, че още преди началото на мандата БСП ясно е завила, че един от гигантстките проблеми, които ще наследи от управлението на ГЕРБ, е голямото задълбочаване на регионалните диспропорции.

„Те се превръщат в пропаст по отношение на качеството на живот, заетостта, местната инфраструктура и всички проблеми, с които хората се сблъскват от години в периода 2009г.-2013г. се задълбочиха неимоверно”, каза още той. 

Като един от най-големите проблеми на Враца той посочи лошото качество на пътните настилки. „Миналата година, когато направихме среща на министър-председателя с кметове от региона, беше поет ясен ангажимент от премиера, министъра на финансите и от мен като лидер на партията, да направим всичко възможно да помогнем на общината да реши този проблем, който пречи на живота на жителите. Чрез публичната инвестиционна програма са отделени 7 млн. лв. само за пътните настилки в региона”, подчерта той. 

Станишев обясни, че предстои стартирането на проектите, така че в рамките на тази година този проблем да бъде преодолян.„Ще посетим и храма „Свети Николай”, за който също са отпуснати не малко средства. Над 2 милиона са отпуснати и за модернизацията на стадиона. 5 млн. са отпуснати за община Мездра”, поясни лидерът на БСП.

По думите му, прави се всичко възможно и за другите общини в региона. „Това не е отделно действие, а част от последователната политика на правителството за подкрепа на регионите. Тя е включена и в 3-годишната бюджетна рамка”, категоричен бе Станишев.

Кметовете на общини от региона изразиха благодарност за отделените средства, благодарение на които ще се осъществят много проекти. Те заявиха, че макар да се смята, че инвестиционната програма е прекалено експлоатирана политически, създаденото с тези средства остава за хората и е от полза за всички нас.

В пресконференцията взеха участие и инж. Красимир Петков – кмет община Роман, Иван Аспарухов – кмет на община Мездра. инж. Никой Иванов – кмет община Враца, Венцислав Василев – областен управител на област Враца.

БСП се готви и за своя традиционен митинг на 1 май. В четвъртък от 11.00 часа на пл. „Народно събрание” между храм-паметника „Свети Александър Невски”, БАН и Народното събрание, ще се отбележи на Денят на труда и на международната работническа солидарност. Организатори на събитието са НС на БСП, СГС на БСП и редакцията на в-к „Дума”. 

След първомайския митинг ще се проведе традиционното шествие, което ще премине от пл. „Александър Невски” по ул. „Оборище”, бул. „Васил Левски” и бул. „Цар Освободител” до Лятната естрада на Борисовата градина, където ще се проведе празника на в-к „Дума” и на левия печат. От партията съобщиха, че очакват хиляди хора да се включат в събитието. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.