БСП

Сергей Станишев отбеляза рождения ден на баща си в Стара Загора

Изпълвам се с оптимизъм, като гледам рамо до рамо млади хора и възрастни другари. Това е моята партия – силна и единна. С тези думи Георги Гьоков, народен представител от ПГ на КБ, откри срещата на лидера на БСП с граждани в Стара Загора. „Промените се виждат, а ние ще продължаваме да отстояваме политиката, която помага на бизнеса и открива работни места. 40 000 нови работни места са открити за първите 3 месеца. Всяка стъпка е много трудна, но няма да се отклоним от този път“, заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС.

Развълнуван той направи и много лично признание. „Днес е 11 май и на този ден баща ми трябваше да бъде на 90 години. Аз не можах да отида на неговия гроб, да му се поклоня, защото сме в кампания. И аз знам, че той би ме разбрал, защото през целия си живот неговото поколение – хора, които рискуваха живота си, защото той участва в съпротивата, после градиха модерна България, се водиха от тази кауза и тази идея, която ни държи заедно“, каза Станишев.

 Той допълни, че това е и причината да се радва, че в редиците на БСП има много млади хора, които години на ред подкрепят и работят за идеята на партията. Станишев връчи партийните книжки на 32-ма младежи.

„Проведох много срещи и вече се усеща оптимизмът в хората. Преди една година се говореше за оцеляване на българската енергетика, а сега вече хората мечтаят. Само за 1 година ние имаме 100% ръст на износа, 30% е увеличен капацитетът в мините, всички ТЕЦ-ове работят и хората редовно си получават заплатите“, заяви Драгомир Стойнев, министър на енергетиката.

Той допълни, че има икономически растеж, а предишния ден е открил завод в Плевен, като предстои откриването на още 4 на територията на страната. „Докато е това правителство и аз съм министър на енергетиката, по „Южен поток“ ще се работи и ще се строй“, категоричен бе Стойнев.

 По време на мероприятието Добромира Стоянова от младежкото БСП в града връчи послание на Станишев, което да предаде на кандидатите за евродепутати от КБ и да ги поздрави със смелостта и отговорността, която поемат да представляват интересите на страна в ЕС.

Социалистката Златка Михова подари на лидера на БСП портрет на Димитър Благоев с пожелание винаги да бъде верен на идеите и нравствените ценности, заложени от Благоев и БСП да постигне успех на предстоящите избори.
На събитието присъстваха и народните представители от ПГ на КБ Атанас Пъдев, Мариана Тотева и Васил Самарски, областен председател на БСП – Стара Загора.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.