БСП

Сергей Станишев: Партията, която загуби най-много гласове на тези избори, е ЕНП

Партията, която загуби най-много гласове на тези избори, е ЕНП. Партията, която управляваше Европа в последните десет години. Това заяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев на пресконференция в Брюксел. „Безпокоим се, че се вижда възход на крайни партии, националистически партии”, каза още Станишев. „Представихме възможните решения на кризата в своя манифест. Засегнахме теми като заетостта, социалните грижи, развитието, инвестициите – теми от огромно значение за ежедневието на хората”, смята Станишев.

„Новият състав на Европейския парламент ни дава добра възможност да постигнем по-голяма част от своите приоритети”, каза той.

„За първи път европейските граждани имаха възможност да се произнесат по кандидатите на политическите партии в Европа. Надпреварата беше изключително интересна. За първи път има увеличение на избирателната активност. ПЕС беше първата в Европа, която настоя всяко политическо семейство да има свой кандидат”, добави председателят на БСП.

На въпрос дали ще подаде оставка като лидер на ПЕС, той отговори: „Това бе въпрос от моята страна, от представител на друго политическо семейство. Не мисля, че следва да отговарям на такива въпроси, които са силно политизирани“.

„Ако някой твърди, че нещата в Европа вървят добре, до следващите избори Европа ще се озове в още по-тежко положение. Искаме Европа, която е справедлива, социална, която не обръща гръб на гражданите“, заяви Станишев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.