БСП

Сергей Станишев регистрира силна листа за евровота

БСП регистрира листата си за евровота днес в ЦИК. Лидерът на БСП Сергей Станишев, евродепутатът Илияна Йотова, депутатите Антон Кутев и Петър Курумбашев предвождаха делегацията на социалистите. „Листата ни е силна. В нея ще ни представят хора, които ще могат да защитят българския интерес. На тези избори залогът е голям. Това, което виждаме в последните години като политика на Европа, трябва да се промени. Трябва да говорим за нова и социална Европа, а в този смисъл и България.

Промяната, която започнахме преди девет месеца и реализираме стъпка по стъпка, също трябва да получи шанс да се развива. Иначе се връщаме в едни мрачни времена на репресия, на мачкане на бизнеса, на социален геноцид – това не бива да се допуска”, каза Станишев на излизане от ЦИК. 

Помолен да коментира твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му ще има повече места е ЕП от БСП, Станишев отговори: Ще имаме повече членове от ГЕРБ в ЕП. Борисов да почне да ходи на работа, че за 9, 10 месеца има едно изказване и то процедурно“. 

Листата на БСП за евроизборите:

Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Лаверн, човек на „Български социалдемократи“, Евгени Кирилов, Александър Симов, проф. Андрей Пантев, Ия Петкова – Гурбалова, Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова – Петрова, Катя Колева, Момчил Неков, проф. Николай Джагаров и Николай Тишев. 

Калин КАМЕНОВ

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.