Реформаторски блок

Скандал: Атанас Атанасов отказа дебат с депутат от БСП за МВР закона

Общинският съветник от ДСБ и член на Реформаторския блок Атанас Атанасов разлюти „поразяващата уста“ Ива Николова като не й позволи да му задава никакви въпроси в предаването си „Гореща точка“. Освен това генералът отказа дебат с депутата от Коалиция за България Красимир Янков и двамата изразиха позицията си последователно в студиото на TV7. „Разбрах защо отказахте да седнете в студиото заедно с Красимир Янков. Но и той като мене едва ли щеше да успее да се вмъкне в монолога ви“, гневно отсече Николова.

„Създава се имитация за обсъждане на новия закон за МВР, но реално става дума за един ретрограден нормативен акт. Това е четвърти изцяло нов закон за МВР за 20 години. Не може да има такава динамика в тази област. Този закон около 80% е копирал стария. Целта сега е да бъде скрита най-важната поправка – кардинална промяна в кадровата политика. До сега издигането в МВР ставаше чрез конкурсното начало, а сега то отпада. И се въвежда единоначалието – всеки ще бъде назначаван от министъра. Всичко друго в закона няма значение, то е за камуфлаж. При едно следващо управление, когато Реформаторският блок бъде на власт, ще отменим този ретрограден закон и ще върнем конкурсното начало“, предупреди Атанасов.

„Опозицията си е подготвила алтернавен вариант за всеки член от закона и така ще се опитат да саботират приемането му днес на второ четене в парламента. Генерал Атанасов бърка днешната ситуация с времето, когато той беше директор на Национална служба „Сигурност“ в правителството на Иван Костов. Това обаче е било твърде отдавна, а законът е изключително необходимо да бъде приет“, заяви Янков, след като Атанасов напусна студиота на Ива Николова. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.