НФСБ

Слави Бинев пуска сигнал срещу „Топлофикация“

Сигнал за редица закононарушения на „Топлофикация“ ЕАД подаде Слави Бинев – представител на НФСБ в ЕП, към европейските и български институции, като поиска спешни мерки за регулация на работата на дружеството. „Гражданите в София са поставени в крайно неравноправна ситуация, техни права, гарантирани от европейското законодателство са грубо потъпкани.

Става въпрос за десетки нарушения“ – заявява Бинев и посочва за пример най-фрапиращите нарушения, сред които са насилствено налагане на авансови плащания, принудително обявяване на физически лица за клиенти на „Топлофикация“ София ЕАД, отказ от сключване на каквито и да е договори с потребителя на мястото на продажбата, невъзможност потребителят сам да определя откъде, какво и колко да закупи за отопление и БГВ.

В сигнала си евродепутатът, в допълнение на изброените и много други нарушения, подчертава, че не се изпълняват Препоръките на ЕК и Световна банка от 27.05.2013 г. за задълбочени реформи в сектор „Енергетика“, публикувани публично на сайта на МИЕТ. Чрез бездействие на ДКЕВР не се изпълнява Втори и Трети енергиен пакет, включително за уязвимите потребители.

„Налице е и огромен конфликт на интереси в самата ДКЕВР – мнозинството нейни членове са доскорошни служители на дружествата, които сега трябва да контролират?! Това е абсолютно недопустимо и гарантира некачествена и необективна работа от страна на ДКЕВР“ – допълва Бинев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.