Новини

Соцдепутатът Атанас Мерджанов обвини в лъжа Красимир Ципов от ГЕРБ

Двама депутати – Атанас Мерджанов и Красимир Ципов, представители съответно на БСП и ГЕРБ, се скараха и обвиниха взаимно в изнасяне на невярна информация с политическа цел. Омръзна ми да изобличавам лъжите на хората от ГЕРБ около приемането на новия Закон на МВР. Това каза в студиото на bTV депутатът от БСП по повод твърдението на Красимир Ципов, че няма предвидени средства в бюджета за извънредния труд на служителите на ведомството по време на протестите в София.

Ципов обвини социалистите, че използват внесените промени, за да привлекат гласовете на полицаите за предстоящите евроизбори. Това бе определено като „спекулация” от БСП депутата.

Истинските изготвители на закона са стари ченгета от Държавна сигурност, работещи в момента във висше учебно заведение, каза депутатът от ГЕРБ. Според него, тези хора са съветници на МВР и са били в основата на текстовете на законопроекта.

Знаковите фигури в сферата на сигурността от ГЕРБ вчера не бяха в пленарната зала – Борисов и Цветанов отсъстваха, вместо тях 7-8 депутати ни пречат да приемем закона, каза в заключение Мерджанов. Той отрече, че има договорка с народните представители от „Атака” да бъде подкрепен законопроектът в замяна на излъчване на парламентарна комисия за разследване на срещите на Росен Плевнелиев с представители на ЕРП-тата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.