БСП

Социалистите във Видин поискаха оставката на Михаил Миков

С плакати „Миков, подай оставка!“ и „Не на диктатурата в БСП“ видински социалисти отговориха на решението на Националния съвет на партията от събота, с което видинската партийна организация издига за кмет инж. Людмил Димитров и снема политическото доверие от председателя й Пламен Трифонов, съобщава „Стандарт“.

„Това решение е неуставно, незаконно и неморално”, обяви Трифонов. „Видинската общинска организация е решила да подкрепи Герго Гергов за втори мандат и това остава в сила”, каза още местният лидер на социалистите. И припомни, че Гергов е издигнат от инициативен комитет, което не спира неговото участие в изборите.

Междувременно Миков депозирал жалба срещу ЦИК във Върховния административен съд. От БСП атакуват процедурите за определяне чрез жребий на поредните номера от ЦИК и ОИК в бюлетините. При сегашното решение на ЦИК това се прави централно.

„Изцяло в правомощията на Общинските избирателни комисии е да определят чрез жребий поредните номера на партиите, коалициите и независимите кандидати в бюлетината и да ги обявят не по-късно от 31 дни преди изборния ден“, се отбелязва в жалбата на Миков, с която „Стандарт“ разполага.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.