България без цензура

Социолог: ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ ще влязат в Европарламента

„България без цензура“ в коалиция с ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ имат сериозни шансове на евроизборите и аз лично смятам, че тя ще влезе. Това прогнозира политологът проф. Петър-Емил Митев в „Гореща точка“ по ТВ7. Той подчерта ролята на лидера на ВМРО – една от партиите в коалиция около „България без цензура“, Красимир Каракачанов. Той определи воеводата като сериозен политик, който по думите му неслучайно е избрал ориентацията към политическия център, а тя е перспективна.

Социологът коментира още, че 5-ти участник е твърде съмнително да има и така отрече влизането на Реформаторите. Главната интрига е колко хора ще излязат да гласуват и каква ще е избирателната активност, каза още проф. Митев. Ако излязат по-малко хора, ще спечелят големите партии, защото имат твърди електорати.

От думите на Петър-Емил Митев става ясно още, че коалиция ДПС-ГЕРБ е възможна. „Това е съвършено очевидно, вчера чухме изказването на Бойко Борисов, че е хубаво, че ДПС строи в малките населени места, ние големите спортни съоръжения, а Станишев нищо не прави. Много интересно подреждане“, коментира проф. Митев. В подкрепа на тезата си той припомни агресията на ГЕРБ през 2009 г., която беше насочена изцяло към ДПС, докато сега е обърната изцяло към БСП.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.