ГЕРБ

Стремглава кариера на Румяна Бъчварова в ново правителство на Борисов

Румяна Бъчварова ще е вицепремиер в бъдещия кабинет на Бойко Борисов, твърди „Стандарт“. Експертът по социология бе шеф на политическия кабинет по време на управлението на ГЕРБ, а от началото на тази година стана и член на Изпълнителната комисия на партията. Според прогнозите, засега Бъчварова може да поеме министерството, което ще се сформира – на електронното управление. Освен за него тя ще отговаря и за държавната администрация.

Почти сигурно е, че ГЕРБ ще закрие създаденото от правителството на Орешарски министерство на инвестиционното проектиране. В управленската програма на партията едно от основните неща, които кабинетът начело с Бойко Борисов ще направи, е да продължи строежа на магистралите „Хемус“ и „Струма“, както и да въведе ТОЛ такса за пътищата у нас. Така таксите за коли, ТИР-ове и рейсове ще се изчисляват на базата на изминатите километри, а няма да се плаща за определено време. Сумите ще са различни за отделните превозни средства. ТОЛ таксите са средство за заплащане в цяла Европа.

Междувременно „Стандарт“ научи още, че трима от министрите в кабинета Близнашки – Румен Порожанов, Даниел Митов и Румяна Коларова, вероятно ще запазят постовете си във ведомствата. Самият служебен премиер Георги Близнашки пък също може да остане в следващ кабинет на Борисов, но като правосъден министър. Другата вероятност, обсъждана за неговото бъдеще, е да стане посланик.

Ивайло Московски почти сигурно ще седне в старото си кресло – на министър на транспорта. Делян Добрев ще е министър на енергетиката във ведомството, което най-вероятно ще се отдели от икономиката. Очаква се Томислав Дончев, който в момента е евродепутат, да отговаря за еврофондовете. Постът вътрешен министър засега остава неясен, но в структурите не ГЕРБ се обсъждат две имена – това на бившия зам вътрешен министър Веселин Вучков и това на бившия председател на комисията по досиетата по време на управлението на СДС Методи Андреев.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 9 =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.