Новини

Светльо Витков: Ние сме средният пръст на хората

Ние сме средният пръст на хората, който те показват на политиците, заяви Лидерът на „Глас народен“ Светльо Витков в предването „Дневен ред” по ТV7. Той гостува в студиото заедно с водача на листата за евроизборите Христо Лафчиев – ски инструктор и главен асистент в БАН. Лафчиев отива на евроизборите след Facebook селекцията на „Глас народен“. Решението хората да предлагат и оценяват кандидатури в социалната мрежа е на принципа на пряката демокрация, обясни Витков.

Ние не искаме да произвеждаме партийни кадри, така че отворихме листите си за всеки желаещ, който се чувства достоен да бъде евродепутат, допълни още той. 

За кандидатите е била изготвена анкетна карта с 30 въпроса, проведено е онлайн гласуване във Facebook, а след това лични интервюта с всеки поотделно и преминаване през детектор на лъжата. Въпросите от него са били свързани с лоялност, измами, договорки с други партии, връзки със службите по сигурността. 

Най-големият проблем за българите в момента е безработицата, категоричен беше Светльо Витков, но това е пряко свързано с образованието, затова и то е нашият първи партиен приоритет, допълни още той. Христо Лафчиев заяви, че много трудно се намират млади и кадърни хора в науката, а „мозъците изтичат“ още на гимназиално ниво. Според кандидата за евродепутат, бизнесът у нас не е технологичен, с изключение на IT сферата. 

Светльо Витков беше категоричен, че „Глас народен“ харчи прозрачно парите си. Лидерът на партията добави, че още дори не са получили още субсидията си от половин милион лева, защото тя е на три транша през годината, а кампанията им за евродепутати в интернет е излязла по-малко от 30 хил. лв.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.