Реформаторски блок

Светослав Малинов обясни защо Меглена Кунева вече не е „червена кукувица“

Кандидатът за европейски депутат от Реформаторския блок Светослав Малинов коментира изтеклия в медиите запис от преди година, в който нарича водача на листата, в която самият той е на второ място – Меглена Кунева, „червена кукувица“. В сутрешния блок на bTV той обясни, че това е станало преди повече от година и половина и „тогава нещата изглеждаха така“. „Тогава ние виждахме възможност за едно сътрудничество между новия политически проект ДБГ (Движение „България на гражданите“) и социалистическото правителство“, каза той.

„В този момент, днешния, ние сме заедно, защото сме заедно срещу това правителство“, допълни той.

Колкото до отношенията с Кунева и нейната партия, Малинов поясни: „Имаме еднакво разбиране за настоящето и бъдещето. Миналото е факт“.

„Целите на Реформаторския блок са да промени България и да създадем онези честни правила, които правят невъзможни правителства като днешното. Цената на компромиса е, че ние се изправяме пред нашите избиратели и съвършено откровено им казваме истината“, заяви той. 

Той коментира и изказванията на някои десни, включително и бившия лидер на ДСБ, че кандидатурата на Кунева може да разедини десните избиратели. Малинов препоръча на всеки, който има проблем с личността на Кунева, да използва опцията за преференциален вот, т.е. той сам да сложи на първо място в листата кандидата, който предпочита. „Преференцията при тези избори ще проработи при няколко партии и при няколко листи“, прогнозира представителят на ДСБ и реформаторите. 

„При всички положения ние ще имаме двама евродепутати и се борим за трети“, посочи целите на коалицията той. „В момента представляваме нашите идеи в цялата страна“, допълни Малинов. 

„Фактически ние сме абсолютно равни с партията на г-н Бареков и значително надминаваме АБВ. И догонваме ДПС“, посочи той и изтъкна, че подкрепата за Реформаторския блок нараства според последните социологически проучвания. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.