АБВ

Трендафил Величков, кандидат-кмет на Пазарджик: Социалната политика е запазена марка на АБВ

Социалната политика е запазена марка на АБВ. Партията доказа, че може да се справя с проблемите на хората. Това заяви в предизборното дискусионно студио на БНР областният управител и кандидат на АБВ за кмет на Пазарджик Трендафил Величков. Като съществен резултат от работата на АБВ в тази посока той посочи дейността на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин.

„Успяхме като политическа партия да направим една от най-тежките реформи, отлагана 25 години, а именно пенсионната. Предложихме и реформата в сферата на младежката безработица“, каза Величков.

Той припомни и усилията на АБВ в посока на реформа в системата на администрацията и ефективна социална политика.

„Единият принцип е на достъпност, което означава – онзи, който има нужда от услуга, лесно да стига до нея. Давам пример с общинските ясли и детски градини – да не се налага да звъннеш на някого, който да се обади на друг, за да успееш да запишеш детето си на детска градина“, обясни той и добави, че в програмата за Пазарджик е заложено изграждането на детска градина, тъй като градът се нуждае от такава.

Другият принцип на правене на социална политика е помощта, която се дава, да отива директно при този, който се нуждае от нея.

„Давам пример с това, което направи вицепремиерът Калфин на национално ниво и ние направихме като екип, детските помощи да не се дават във вид на пари, а ваучери за услуги“, каза още Величков.

В програмата си за управление на община Пазарджик Трендафил Величков посочи няколко основни акцента – продължаване на подпомагане на ясли и детски градини, разкриване на нови групи в детските градини, поддържане и доразвиване на общинския фонд „Ин витро“.

„Това, на което могат да разчитат пазарджиклии, е и разработването на общинска програма за подпомагане на самотни майки или такива, които работят или учат – създаване на леснодостъпен общински детски център. И във връзка с образованието – центрове за интернет, където млади хора да се обучават на различни умения“, каза кандидатът за кмет на АБВ.

Трендафил Величков посочи, че единственият начин да се върнат и да останат младите хора в по-малките общини е създаване на повече работни места.

„Имам идеи и ако хората гласуват с листа номер 5 в Пазарджик, ще ги осъществим. Ще направя това, върху което са насочени усилията ми вече една година – ще финализираме проекта за индустриална зона Родопи-Пазарджик. Друго, което е задължително да се направи в община като Пазарджик, е създаването на Общинска инвестиционна програма за стимулиране на млади предприемачи и хора, които се занимават с иновативни дейности. Това става елементарно – с общинска помощ в различни посоки. Полезно за бизнеса е и създаването на медицински колеж, предвид туристическите обекти на територията на областта – няма поле за изява на рехабилитатори и кинезитерапевти. Един проект, който аз вече съм стартирал с един от големите ни медицински университети и на базата на поблично-частното партньорство, може да бъде осъществен при добро управление на общината“, посочи още Трендафил Величков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.