България без цензура

Три европейски партии канят „България без цензура“ в Европeйския парламент

Двамата с воеводата Ангел Джамбазки ще водим битката за Европейски парламент. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пред препълнената зала „Яворов“ в Благоевград. Градът е поредна спирка от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина, което ББЦ и коалиционните й партньори – ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден“ стартираха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

Имаме три оферти от партии в Европарламента, но ще ги разгледаме и ще решим къде да отидем, обясни Бареков. Ние ще бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори през октомври, ще изместим ДПС от ролята на балансьор, категоричен е лидерът на ББЦ. Той съобщи още, че след датата на вота протестите срещу областния управител на ДПС Муса Палев ще бъдат подновени. На централно ниво той играел с ДПС, а на регионално с ГЕРБ. Имаме областен управител тук, който е част от октопода ДПС и не е сложен случайно, коментира и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. „Нашата държава се изпразва, променя се, но за лошо. Затова наша цел е да я запазим, но като държава на българите. Земя се добива по два пъти – или с пари, или с кръв. Ние нашата сме я отвоювали“, каза воеводата.

Крайно време е да се разбере едно, че като нация можем да успеем само със задружни усилия, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 25 години хората бяха лъгани, добави той – сините управляваха с ДПС, червените бяха с ДПС, но никога българи не се обединиха с българи. По света няма държава, която да просперира и да не е обединена, заключи той. Той каза още, че изборите на 25 май ще са много важни, защото от евродепутатите ще зависят много неща, най-вече парите, които ще дойдат от Европа към нас. Досега партиите се клепаха една друга, но това е национално предателство, отсече Каракачанов.

Това ли ще са изборите – името ми да присъства в списък, в който не трябва да е, попита от трибуната председателят на ЗНС Румен Йончев. Коментарът му бе по повод скандалното появяване на името и подписа му в подписката на „Синьо единство“. От „Синьо единство“ ми се извиниха, но по-големият въпрос е кога ще ми се извинят държавата и ЦИК, попита Йончев. Това според него трябва да има край – не е нормално да гледаме едно, а да излиза друго, това вече сме го играли и трябва да се сложи край.

Партиите на статуквото отново се опитват да отвратят хората, коментира скандала и лидерът на „Движение Гергьовден“ Драгомир Стефанов. Той посъветва да се замислим кой разполага с нашите лични данни – банки, мобилни оператори, електроразпределителните дружества… Целта на този скандал не е да се дискредитира една партия, а да се постигне друго. Сегашните партии просто поискаха да отвратят хората и да не излязат хората масово до урните, а изходът от вота да го решат твърдите ядра“, мотивира се Стефанов.

Единственият българин, който се е обявил против войните – Балканската и Междусъюзническата, е бил Димитър Благоев, човекът чието име днес носи Благоевград. Той е започнал във ВМРО, а после е завършил живота си като лидер на лява партия, припомни пред местните жители зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Повечето са смятали Благоев за предател, дълго време и аз го смятах за такъв, но се оказва, че не е. Каква е цената, която ние плащаме в тези войни – 150 000 загинали, 250 000 ранени и 900 000 сирака. Накрая когато се прецени всичко, ще излезе, че резултатът за нас е нулев, каза Петров. „Явно Благоев е познавал елита ни и е знаел, че каквото и да спечелим на бойното поле, политиците ни ще го пропилеят на масата за преговорите“, коментира още той. Петров припомни, че след смъртта на Дядото, като са наричали по онова време Благоев, всички лидери на партии носят ковчега му.

Трябва да вдигнем поглед нагоре, към Пирин, каза проф. Мирослава Кортенска. Днес се бяхме събрали с едни млади хора, които искаха да разберат от Николай Бареков дали има надежда – да има, каза тя. Кортенска помоли присъстващите в залата да не вярват на всички европейски класации. Лъжа е, че сме най-неграмотните, напротив, ние сме ученолюбиви, каза тя. Само у нас имаме традиция, когато децата ни проговорят, родителят да им каже, че трябва да научат и друг език, за да имат още един прозорец, обясни тя.

На тая държава й трябват маже, каза на местен диалект Нешка Робева. Хайде вземете най-сетне властта, за 25 години нищо не беше направено и на вас се пада честта вие да го сторите, обърна се към коалиционните партньори тя.

Никакви трудности не трябва да ни спират да раждаме деца на България, каза пред присъстващите в залата Даниела Колева от „Евромайки“. Тя добави, че никога не е искала да се занимава с политика и да има каквото и да е общо с тази прослойка, но след една среща с Николай Бареков това се е променило. „Той ни помоли да се съберем да направим нещо ново, да се чуе гласа на хората и ето, днес имаме една партия, която е направена за майките и децата“, каза Колева.

Покажи още

5 коментара

  1. Нормално. От ЕС следят какво се случва в БГ и си правят съответните изводи кой крив кой прав, кой на булката брат

  2. В Европа оценяват качествените хора и партиите с нови идеи. Нормално е да поканят ББЦ, въпреки активното мероприятие на Боко през зимата, когато отиде да плюе по България без цензура в ЕНП.

  3. Хората в Европа ценят най много желанията за работа в правилната посока и работата за тяхното постигане , и е ясно че оценяват само тези които ги полагат,които ги постигат. Браво Бареков продължавай само така в тази посока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.