ГЕРБ

Цецка Цачева: Гоним шестима евродепутати, БСП – под нас

Първото действие по отношение на ЦИК издаде комплексите на Коалиция за България. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Цецка Цачева в предаването „Тази неделя“ по bTV. Според нея, темата за ЦИК е също толкова значима, колкото темата за заплатите на хората, които зависят от политиците. По отношение на заема, който правителството заяви, че ще вземе, тя каза: „Безплатен обяд няма. Ще плащаме ние, ще плащат децата ни, ще плащат внуците ни“. По думите й, раздаването на великденски надбавки и увеличението на заплатите е хубаво нещо, но реалните условия не го позволяват.

„Изборът на ЦИК беше първо действие, но предстоят и последващи действия“, прогнозира тя. „В този Изборен кодекс има заложени толкова схеми за изборна победа, че тепърва ще стават ясни“, заяви Цачева и даде за пример броя на членовете на районните избирателни комисии (РИК). Те са 13 – по 5 души от БСП и ГЕРБ, 2 от ДПС и 1 от „Атака“. „В момента вървят страхотни скандали в областните избирателни комисии. Всичко това се прехвърля в ЦИК“, посочи тя.

По думите й, всичко това се прави, защото от БСП знаят, че ще изгубят изборите за европейски депутати. ГЕРБ ще се борят за 6 места в Европейския парламент, което ще се счита за победа. Колкото до БСП – „задължително под нас“, каза Цачева.

Тя коментира прословутото кафе, което изпиха Лютви Местан и Бойко Борисов в Кърджали, като „знак на толерантност между политици и държавници в един град като Кърджали, който изключително неуместно, грубо, бе намесен от лидера на мандатоносителите г-н Станишев“ във връзка с кризата в Крим.

„Не водя точна статистика, но се е случвало да пием кафе с Мая Манолова“, призна бившата парламентарна шефка. Това се случвало в Народното събрание или по време на телевизионни участия. 

Цецка Цачева твърди, че не се държи като класна в парламента и хората около нея могат да го потвърдят. За настоящата заместник-шефка на Народното събрание Мая Манолова, обаче, тя смята, че й „харесва да бъде класна. Просто на млъква“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.