ГЕРБ

Цецка Цачева: На крив парламент президентът му е виновен

Никой няма интерес от такова нагнетяване на ситуацията при провеждане на изборите за Европарламент.И Барозу, Мартин Шулц са онемели от случващото се в България. Не може да дадеш бройка за председател при разписана бройка, заяви депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева пред БНТ. На крив парламент президента му виновен.

Това, че ние не сме изпълнили собственото си задължение  ние бяхме длъжни да свършим нашата работа, а работата на президента – той е арбитъра в спора между парламентарните групи. Бившият председател на парламента Цецка Цачева обясни какъв е днешният 42-ри парламент. „Всеки ден се изненадвам, че може още по-надолу“, каза Цачева.

„Вчера в Народното събрание се случи нещо безпрецедентно – парламентът не изпълни разпоредбите, които самият той е приел и не избра заместник-председател на ЦИК от ГЕРБ“, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. По този начин за първи път най-голямата политическа сила в Народното събрание няма представител на ръководството на ЦИК. ГЕРБ тотално е изолиран. 

В Изборния кодекс е записано, че всяка от партиите в парламента трябва да има зам.-председател в ЦИК. Кодексът обаче е написан толкова неясно, че може да се тълкува по всякакви начини, посочи Цачева. В момента губещ от спора е ГЕРБ, тъй като не получихме място, което ни се полага, а ЦИК е под пълния контрол на БСП, ДПС и „Атака“. 

Европейските ни партньори са онемели от това, което се случва в България. Ясно ни е, че не демократичните принципи, а силата на мнозинството действат в това Народно събрание, подчерта бившият председател на парламента. Парламентът не може да поставя ултиматуми на президента. По думите й драмата с Изборния кодекс тепърва предстои. Цачева отново посочи, че много текстове на кодекса могат да се тълкуват двояко. Според нея не е изключено изборните резултати да бъдат оспорени.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.