Новини

ЦИК отряза Алекс Алексиев от евроизборите

Централната избирателна комисия не е допуснала независимия кандидат за евродепутат Алекс Алексиев до изборите. Това стана ясно късно тази вечер. Според комисията Алексиев не отговаря на изискването да е живял последните 6 месеца в България или в друга европейска страна. Независимо че постоянният му адрес е в България, Алексиев живее в САЩ, където е и настоящия му адрес. По този начин не отговаря на изискването и двата адреса – постоянен и настоящ да са в страната ни.

Преди да стане ясно решението на ЦИК, Алексиев се срещна по-рано тази вечер със свои съмишленици в столицата. Пред тях обвини Русия в агресия заради анексирането на Крим и случващото се в Източна Украйна, съобщава БНТ. Според него това е една от причините, заради които Европа трябва да увеличи средствата за отбрана. 

Той заяви, че има известна доза справедливост в изказванията на редица европейски представители, които открито обвиняват, че България е троянския кон на Кремъл в Евросъюза. Алексиев се обяви срещу енергийната зависимост от Русия и политическия според него проект Южен поток и срещу мораториума за шистовия газ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.