Новини

ЦИК следи на място изборите в мини „Бобов дол“

След репортаж на „Нова телевизия“, който на 20 май показа как началник в мини „Бобов дол“ уговаря работниците в мините да гласуват на евроизборите с определен номер, Централната избирателна комисия (ЦИК) изпрати свои представители в общината. В Бобов дол, както и в Дупница, където живеят част от работниците, за изборни нарушения следят говорителят на ЦИК Цветозар Томов и двама представители на районната избирателна комисия в Кюстендил, съобщи самият Томов, цитиран от „Фокус“.

В четвъртък ЦИК разгледа репортажа на „Нова телевизия“ по сигнал на „Зелените“. Комисията не установи нарушение в репортажа, не реши да започне проверка по случая и дори не изпрати сигнала на до прокуратурата с аргумента, че тя вече се е самосезирала.

Днес Томов съобщи, че е станал свидетел на нарушение в Дупница, както и че има сигнал за опит за търговия с ромски гласове в града, недоказан досега. Рано било обаче да се обобщи тази информация и да се определи какво ще е влиянието й върху изборите като цяло.

Томов обясни, че проверката заради съмненията за контролиран вот в община Бобов дол продължава в рамките на целия изборен ден.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.