ГЕРБ

Цветан Цветанов: Отборът на ГЕРБ във Варна е най-достойният и силен екип

Отборът на ГЕРБ във Варна е най-достойният и силен екип, който ГЕРБ представя през тази кампания – това е силният отбор от кметове, които трябва да спечелят, за да дадат реален шанс за развитие на всички общини във Варненска област. Уверен съм, че Иван Портних с номер 40 в бюлетината, ще бъде избран за кмет на Варна още на първи тур. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на официалното предизборно мероприятие на ГЕРБ във Варна.

„През 2013-а година знаехме, че трябва да спечелим Варна и да наложим реформаторския дух за промяна тук. Иван Портних го направи само за 2 години. Извинявам се на варненци, че не направихме правилния избор да издигнем Иван за кмет още през 2011 година – с неговите мениджърски способности и с неговия потенциал, той направи възможно връщането на проекти, които бяха почти загубени. Така той даде облика на Варна, който имаме днес“, обясни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че днес е посетил всички общини в областта. „Удовлетворен съм от това, което видях и което сме постигнали заедно. ГЕРБ е партията, която налага реформаторския дух за промяна, желана от всички хора. Връзката между представителите на ГЕРБ във Варна и централната власт е постоянна и ние ще я запазим такава и след изборите“, подчерта Цветан Цветанов.

Цветанов посочи, че без стабилно правителство, подкрепа от депутатите и от евродепутатите от ГЕРБ партията няма как да има тези добри резултати. „Убеден съм, че с днешното стабилно правителство на Бойко Борисов ще продължим да подобряваме средата за живот, ще създадем условия за работни места, ще върнем облика на Варна – този, който заслужавате. Варна се нуждае от подкрепата на централна власт и на Брюксел“, заяви той. Цветан Цветанов обясни още, че последните парламентарните избори са били основополагащи и за успеха на Варна. „Постигнахме най-важното за една община – направихме я достъпна за жителите и гостите, защото знаем, че туризмът е основата за развитието на Варна. Работим за развитие на икономика с реални политики“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветано подчерта, че жителите на Варна трябва да си изберат стабилен кмет и стабилна група общински съветници. „Да ограничим плаващите мнозинства в Общинския съвет. Районните кметове, кметовете на населени места и общинските съветници от ГЕРБ са хора, които ще прилагат правилната политика във Варна. След 26-ти октомври Иван Портних трябва да влезе в Общината, заедно със силния си екип, и да продължи започнатото“, категоричен бе той.

„Преди 2 години започнахме промяната и реанимирахме много важни проекти, които бяха в задънена улица. Привлякохме над 300 милиона в община Варна, с които финансирахме проекти – така доказахме, че градът може да се развива с различни темпове. Изградихме над 200 детски площадки и ремонтирахме над 10 булеварда“, заяви Иван Портних. Според кандидата на ГЕРБ за втори кметски мандат постигнатите положителни промени във Варна са много. Той подчерта, че е готов да влезе уверено в следващия програмен период, защото има готови проекти и готово финансиране за над 200 млн. лева. „Ударният темп на развитие на града ще продължи през следващите години“, категоричен бе Портних. Той анонсира, че предстои представянето на Варненското съкровище в Европейския парламент в Брюксел.

„На официалното представяне на съкровището ще присъстват Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц и Доналд Туск – трима от най-важните и решаващи фактори в Европа. Това е ясен знак за отношението на Брюксел към Варна. Заедно успяхме да я поставим на европейската карта. Титлата, която спечелихме – „Европейска младежка столица – 2017“, ще бъде представена още веднъж утре в Европейския парламент. Уверявам ви, че заедно ще продължим промяната, затова изберете номер 40 в бюлетината“, призова Иван Портних.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.