ГЕРБ

Цветан Цветанов: Популизмът на управляващите ще бъде санкциониран от Брюксел

Евролистата на ПП ГЕРБ ще бъде обявена до седмица-седмица и половина. Това съобщи на среща с областната организация на ПП ГЕРБ-Варна в петък вечерта зам.-председателят на партията и председател на Националния й предизборен щаб Цветан Цветанов. Заедно с областния координатор Иван Портних, който е и кмет на морската столица, той обсъди подготовката за предстоящите евроизбори с общинските и районни ръководители, народните представители и общинските съветници от ПП ГЕРБ-Варна. Отчетено бе, че структурите са в добра кондиция и мобилизирани за евровота на 25 май.

Цветанов даде заявка, че ГЕРБ отново ще проведе позитивна кампания, но вместо политически дебат относно европейските перспективи, очаква опонентите да насаждат омраза и противопоставяне. „Това е фактор за ниска избирателна активност, от каквато реално имат полза формации, които разчитат на търговията с гласове”, подчерта зам.-председателят на ПП ГЕРБ. Той допусна нов костинбродски сценарий и прогнозира, че предизборната кампания ще мине през призмата на вътрешната политика. В коментара си относно ситуацията в страната Цветан Цветанов изрази тревога заради опасността да бъдат спрени еврофондовете за България. „Натискът от Европа се засилва. 

Популизмът на управляващите ще бъде санкциониран от Брюксел”, предупреди още той и отчете, че 58-те млн. лв. за великденски добавки към пенсиите не са предвидени в разходната част на бюджет 2014. „Пенсионерите имат нужда от тези средства, но по този начин се трупа дефицит в НОИ, което в крайна сметка натоварва допълнително всички българи”, отбеляза Цветан Цветанов. 

Сериозен повод за тревога той вижда в лошата събираемост на данъчните приходи, в нулевата за усвояване на еврофондовете 2014 г., а не на последно място и в загубите на НЕК. По думите му компанията е задлъжняла с близо 1 млрд. лв. и е пред фалит заради изкуственото задържане на цената на тока. „Настоящите управляващи популистки я намалиха с 5%, още щом дойдоха на власт, но скоро ще бъдем изправени пред една много трудна задача – или НЕК да фалира или да се разпродават активи, които ще компенсират загубите на компанията”, посочи Цветанов. 

Представители на малките общини споделиха с него притесненията си заради недостига на работни места. В края на управленския мандат на ПП ГЕРБ младежката безработица бе 27%, а сега е 30 на сто. На фона на сериозния ръст на безработицата в страната вече не се прави нищо по програмата за временна заетост, бе отчетено още на срещата във Варна. На нея бе обсъден и проблема с увеличаването на автокражбите и разрастващата се битова престъпност. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.