Новини

Цветелин Кънчев: Кардарашите ме заклеймиха като българин заради милиардите от Брюксел!

Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев реагира остро на ромското обединение в Боровец под шапката на депутата от ДПС Александър Методиев-Сали. Той обясни, че партията му няма място на подобни събирания на граждански организации и отговори на излезлите оттам обвинения, че е българин. В сутрешния блок на bTV Кънчев първо обясни, че преди 10 години най-учтиво е подканил част от събралите се в Боровец да напуснат партията му. Причина за това бил кардарашкият им произход, който говори за стремеж към лични облаги и нежелание за отборна игра.

Според него богатите цигани са започнали да обиждат на „българин“, когато ръководството на „Евророма“ предложило европарите за интеграция, които влизат у нас, да бъдат разпределени сред всички граждани, живеещи под прага на бедността, а не само сред малцинствата. Общата сума, отпусната от Брюксел за всички държави в ЕС, е 26 милиарда.

С усмивка на лице Цветелин Кънчев се обърна към събралите се в Боровец богати роми със загадъчен съвет: „В ръководството на ДПС няма балами. Ако си мислят, че там някой пасе трева, се лъжат.“ Той обеща да продължава да се разграничава от богатите цигани, за да може да се занимава с проблемите на бедната част от малцинството. „Докато ядоха и пиеха в Боровец, аз и Тони Ангелов разрешавахме проблемите на хората в Сандански. Знаете за двете фамилии, които се бяха сбили там“, каза Кънчев.

Той предложи на участниците на срещата в Боровец да покажат данъчните си декларации. „Аз лично със сигурност съм платил над 20 милиона долара на държавата. Все пак, преди да вляза в политиката – между 1991 и 1997 година, се занимавах с много сериозен бизнес“, коментира Цветелин Кънчев.

Той използва ефира на bTV, за да се обърне на цигански към празнуващите днешния ромски празник. В следобедните часове Цветелин Кънчев, заедно с други представители на „Евророма“ и образователния министър Анелия Клисарова, ще открие в Ракитово паметник за циганските жертви на Холокоста.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.