Новини

Цветелин Кънчев: Продават се само ганьовци и мангасари

Истинският циганин никога не се продава. Продават се само ганьовци и мангасари. Циганите и българите са друга история. Тях никой не може да ги купи. Освен да ги привлечеш с идеи, платформи и програми. Това каза в „Тази неделя“ по bTV лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев. „Когато един политик успее аргументирано да мотивира своята програма, нещата се получават“, допълни той.

На въпрос дали ромски емисари не са тръгнали из малцинствените квартали да агитират за „Евророма“, Цветелин Кънчев отговори: „Да не мислите, че емисари на другите партии не са вече тръгнали по села и паланки? Ще кажа пак – никой няма право да слага циганите под общ знаменател. Както и българите. Има например богати цигани, които първи ще се продадат. Има и бедни цигани, които никога не могат да бъдат купени“. 

На шега той заяви, че БСП е „най-стисната партия в България“. „Те теглят пари, за да правят избори. Отпуска се кредит, който после се изплаща от партийната субсидия“, каза Кънчев.

Той заяви, че новата конфигурация ГЕРБ-ДПС „играе“ в „Столипиново“. „Може да ме упрекнат за това. Играят на доброто и лошото ченге. Хората си пиха кафе, зад камерата може и нещо друго да са пили. Може да са вършили всичко нормално, мъжко, човешко. Играта на Бойко Борисов с ДПС не е от вчера. Лично аз съм бил очевидец преди много години, когато бях с господин Ахмед Доган на една маса и му се обади Бойко Борисов и му „рива“, както се казва, колко е важно за него да стане генерал-лейтенант. След като затвори телефона, господин Доган се обади на друг телефон и каза – дайте да направим нашето момче генерал“. 

Той допълни, че с тези думи той не иска да обиди никого и заяви, че с Ахмед Доган са стари приятели и добрите отношения между тях са запазени през времето. 

„На кого се обади господин Доган тогава за „нашето момче“?“, полюбопитства Антон Хекимян.

„На тогавашния държавен глава. На господин Георги Първанов“, отговори Кънчев. 

„Доган – Бойко Борисов – Първанов – какви са отношенията между тях сега?“, попита тв водещият.

„Перфектни“, отговори лидерът на „Евророма“ и допълни: „Първанов е потенциален предател, който ще бъде наказан от своите хора. Със забрава. Защото БСП е партия, създадена от хора идеалисти, които не прощават на предателите. Ние сме твърдо с БСП. Ако Коалиция за България успеем да бъдем първа политическа сила и ако българските граждани гласуват с бюлетина №15, първият ми въпрос ще бъде да поставим на карта отношенията ни с ДПС и да поискаме извънредни предсрочни парламентарни избори.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.