Новини

Цветлин Йовчев проговори за оставката

Кабинетът много отдавна е готов да си подаде оставката. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Единственото, което спира оставката, е необходимостта всички процеси след това да бъдат управлявани и да гарантират стабилността и на управлението, и на нормалното провеждане на изборите”, допълни той.Йовчев посочи, че това е единствената причина до момента да не е подадена оставка. „Иначе тя вече е декларирана, оставката ще бъде факт”, заяви Йовчев.

На въпрос дали ще бъде днес, Йовчев заяви, че е вероятно, но в края на краищата е в правомощията на министър-председателя.
Йовчев посочи, че на консултативния съвет при президента са били постигнати договорености между политическите сили и министър-председателя ги спазва. „Той следва абсолютно тези договорки и има едно абсолютно предвидимо поведение. Това, което каза и пое като ангажимент, ще бъде спазено. Ще видите, че ще продължи да го спазва, включително договорките, които той е поел и които са постигнати в негово присъствие. Аз съм убеден”, каза още министър Йовчев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.