ГЕРБ

Удостоиха Цветан Цветанов със Сребърен кръст на Гражданската гвардия на Испания

Заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов беше награден с най-висшето полицейско отличие на Испания – Сребърен кръст за граждански заслуги на Гражданската гвардия на Испания. Отличието му бе връчено лично от министъра на вътрешните работи на Испания Хорхе Фернандес Диаз на официална церемония, на която присъства и целия Генерален щаб на Гражданска гвардия на Испания.

По време на церемонията Цветан Цветанов благодари за високото отличие, с което е удостоен, и заяви, че то е признание за всички професионалисти в МВР в България.

Цветан Цветанов благодари лично на министър Диаз и на Гражданската гвардия за съвместната работа и операции за противодействие на трансграничната престъпност.

„В лицето на министър Диаз срещнахме политическата воля за борба с организираната престъпност и нашите служби работеха в перфектен синхрон. За това лично в мое лице, и в лицето на България, Испания винаги ще има истински приятел и партньор в общата цел за развитие на двустранните отношения и противодействия на трансграничната престъпност. Убеден съм, че заедно България и Испания ще допринесем за сигурността, както на гражданите в двете страни, така и на всички европейски граждани”, заяви Цветанов.

Вътрешният министър на Испания Хорхе Фернандес Диаз подчерта, че в лицето на Цветан Цветанов, Испания и испанските служби за сигурност са срещнали истински приятел и доверен партньор.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.