Патриотичен фронт

Валери Симеонов: „Атака“ е бита карта, а Волен Сидеров е свършен политик

„Атака” е бита карта, а Сидеров е свършен политик. Нямам лични отношения с него още от 2009 година, когато с ефектен плонж падна в краката на Борисов и му се закле във вярност. Така Сидеров излъга 400 000 избиратели тогава, а сега го направи пак. Това обяви пред Нова телевизия Валери Симеонов, който е един от лидерите на НФСБ. Попитан как ще коментира отказа на „Атака” да участва в работата на 42-то Народно събрания до неговия край, Симеонов каза: „Волен се опитва да направи още някакъв ход, за да впечатли заблудените си избиратели, които все още се лъжат по театралната дандания на невъзпитаната група около него. И в това няма нищо лошо, защото той няма друг ход. „Атака” е бита карта, защото те нямат кауза.”

Валери Симеонов добави, че не споделя мотива, че „Атака” търси политическа форма, за да подкрепя управляващите, а нещата са сведени на чисто финансова основа. „Три години Сидеров подкрепяше ГЕРБ, а те му се отблагодаряваха със скрити финансови жестове – с пари под масата. Сидеров започна да взима пари още през 2008 година. За тези си действия няма друга причина, освен че той осребрява положението си. И какво стана всъщност благодарение на „Атака”… ГЕРБ колкото и голямо зло да беше, след него дойде сега още по-голямо зло. Да спреш едно некадърно управление, за да дойде друго такова е лошо”, разказа съпредседателят на НФСБ.

Той повдигна също така и въпроса защо се допуска от държавата да се получава разминаване между приходи и разходи както при Волен Сидеров, така и при партия „Атака”.

„Факт е, че в продължение на последните 3-4 години приходите на „Атака” от субсидии не съответстват на разходите. Сидеров се разпорежда с десетки хиляди евро, които няма от къде да ги има, защото той няма приходи. Според неговата данъчна декларация той има кредит за 30 000 лева и го влачи вече 2-3 години. Как става така, че Волен Сидеров може да си позволи воаяж с любовницата си Деница Гаджева в Париж, който му струва 40 000 лева за няколко дни. Тези пари от някъде са дошли… От къде идват тези пари? От подкрепата на всяко поредно правителство „Атака” се превърна в държанка на всяка следваща власт”, завърши Симеонов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.