НФСБ

Валери Симеонов, НФСБ: „Южен поток“ е един голям сапунен мехур

Докато ние в България си говорим и „заваряваме тръбите“ за „Южен поток“, в Русия изобщо не си мръдват пръста. Анапа, откъдето трябва да тръгне газопроводът, нищо не се прави. И пак ще кажа – това е един голям балон, един капан, в който трябва да бъде вкарана България и после да бъде съдена за пропуснати ползи. Това заяви в „Лице в лице“ лидерът и водач на евролистата на НФСБ Валери Симеонов.

Според него трасето „Южен поток“ е неосъществимо и от техническа гледна точка и е „един рекет от страна на Русия не само към Украйна, но и към всички страни, включени в потока“. „Български политици, лидери на партии, лобират за „Южен поток“ заради политическо-икономическата далавера“, заяви лидерът на НФСБ.

„Лидерът на една партия заяви, че „Южен поток“ ще осигури работа на 15 000 души. Седнах и като инженер пресметнах, че ако на тези 15 000 души им бъде дадена по една лопата, те ще изкопаят газопровода за 3 месеца. Искам да кажа, че хората при строежа на един газопровод са сведени до минимум“, заяви Валери Сименов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.