АБВ

Владимир Елезов, кандидат-кмет на Благоевград от АБВ: Нашите основни приоритети са насочени към развитие на икономиката в региона

Нашите най-основни приоритети са насочени към развитие на икономиката в региона. Това заяви в дебата за Благоевград по БНТ Владимир Елезов, кандидат за кмет на Благоевград на Коалиция “ЕКИП – АБВ, НДСВ, ОБТ”. Той коментира, че начинът на стопанисване през последните четири години е довел общината до икономически срив и именно възстановяването на икономическата среда е фундаментът за разгръщане на всички други сектори.

„Благоевград се превръща в град на работещите бедни. И заради това в основата на управленската визия е да бъдат привлечени инвестиции в общината, да се подобри бизнес средата и проблемите с безработицата да намерят решение по този начин“.

Елезов е категоричен, че за целта е необходимо да бъдат въведени административни облекчения за предприемачите в общината, едно от които е въвеждането на електронно обслужване. „Нашата програма е разписана с конкретни мерки. Още в рамките на първите три месеца възнамерявам да въведа електронна община, което ще прекрати напълно корупцията. Ще подадем ръка на местния бизнес, намалявайки таксата смет, която в момента за юридическите лица е бич и смачква бизнеса“, заяви той.

Елезов планира с екипа си да предложи наредба за насърчаване на инвестициите, която ще улеснява тромавите процедури на Закона за общинската собственост относно придобиването на имоти, дългосрочните наеми и концесии. „Общината сама по себе си работни места няма да открие, тя трябва да направи така че инвеститорите да дойдат в нея“, добави той. Това е и начинът да бъдат задържани младите хора в региона – когато видят перспектива – че могат да живеят нормално там, да получават достойни възнаграждения за труда си, обясни Елезов.

По темата за развитие на туризма в региона, Владимир Елезов коментира още, че усилията му ще бъдат насочени към опазване на местните ресурси. „Богатата история на Благоевград, паметниците и големият културен ресурс на града не се съхраняват и не се използват адекватно за развитие на туризма“. Елезов подчерта, че началото на развитието на сектора трябва да започне с възстановяване на пътищата в региона. Що се отнася до местната инфраструктура – поддръжката й е задължителна част от доброто стопанисване на всяка община, независимо от политическия цвят на кмета, защото това гарантира сигурността на гражданите, обясни Владимир Елезов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.